Hoe werkt het
Zo werkt het
Wie kan zich aanmelden?
Stichting Living Memories zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 0 - 18 jaar met een beperkte levensverwachting. Deze kinderen worden zoveel mogelijk in hun thuissituatie in beeld gebracht. Als thuis filmen in verband met de gezondheid van het kind geen optie is, kunnen wij in overleg beelden maken in het ziekenhuis.
Video
Voor het maken van een video geldt een maximum van één opnamedag. Bij jongere kinderen is een halve dag vaak voldoende. Bij oudere kinderen bestaat de mogelijkheid om de opnamedag te splitsen in twee dagdelen. Het kind langdurig volgen is geen optie. Uitgangspunt is dat de stichting zoveel mogelijk mensen probeert te helpen.
Levering
Over de duur van de montage zijn vooraf geen uitspraken te doen. Dit hangt af van de hoeveelheid en complexiteit van het materiaal. Uiteraard proberen we de video zo snel mogelijk af te hebben. Na de montage wordt de video via een WeTransfer-bestand verzonden en worden ouders hiervan op de hoogte gebracht.
Mariëlle, moeder van Art, vertelt over ons werk...
Rechten
Alle beelden en geluiden die door Stichting Living Memories worden opgenomen, worden met zorg voor privacy gemonteerd. De rechten van de video liggen bij de ouders. Het eindresultaat wordt, als ouders dit willen, door de stichting bewaard en kan altijd opgevraagd worden. De beelden worden door Stichting Living Memories niet gepubliceerd of voor andere doeleinden gebruikt, tenzij hiervoor door de ouders expliciet toestemming is gegeven.
Evaluatie
Na het verzenden van de video ontvangen ouders een evaluatie-formulier. In dit formulier staan onder meer vragen over ons werk, omdat wij als organisatie vol in ontwikkeling zijn en graag leren van onze ervaringen. Ook vragen we in dit formulier toestemming voor het vertellen van het verhaal van het kind en het tonen van de beelden die door de stichting gemaakt zijn.
Spoed
Stichting Living Memories is niet 24/7 bereikbaar. Bij een aanmelding van een kind neemt een medewerker zo snel mogelijk contact op. Soms kost het vinden van een geschikte opnamedag tijd. Dit heeft meerdere redenen. We zijn een groeiende organisatie met een groep van zo'n vijftig vrijwilligers. Dit zijn mensen die zich voor ons inzetten naast hun dagelijkse werkzaamheden. Mogelijkheden voor filmen hangen daardoor af van agenda's van ouders en vrijwilligers.
Om videobeelden te kunnen maken van de kinderen en hun naasten zoals ze zijn, heeft de videomaker achtergrondinformatie nodig. Daarom werken wij met draaiboeken die naar zowel ouders als vrijwilligers worden verzonden. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat we na een aanmelding niet meteen paraat kunnen staan.